PARIS AIR

Johannes, 24

Jönköping

Multi Engine CPL

Hur upplevde du kvaliteten på utbildningen hos Paris Air?

När jag började leta flygskolor i USA var det viktigt för mig att hitta en skola som höll hög standard så att det inte skulle uppstå några problem vid validering och konvertering till europeiska certifikat. Jag hade själv hört historier om piloter som utbildat sig i USA och sedan fått stora problem med konverteringen när de kom tillbaka till Europa p.g.a. otillräcklig kvalitet på utbildningen i USA.

Efter påbörjad utbildning hos Paris Air upplevde jag att kvaliteten på utbildningen höll en hög standard och kände att den kompetens som jag skulle ta med mig hem till Europa skulle vara mer än tillräcklig, vilket den också var. Kan tilläggas att jag sedan tidigare hade ett europeiskt CPL, så jag visste vilka krav som ställdes från de europeiska myndigheterna.

Hur upplevde du kvaliteten på utrustning (inkl flygplan) och lokaler ?

Ägaren till Paris Air är en pedant och perfektionist utan dess like och det avspeglar sig i hela hans verksamhet, allt från lokaler och verkstad till flygplan och rutiner. Jag var och är fortfarande mycket imponerad.

Hur upplever du att säkerhetsarbete och flygoperativa rutiner fungerar på Paris Air?

Jag upplevde att säkerhetsarbetet och de flygoperativa rutinerna var väl genomtänkta och inarbetade. Checklistor var tydliga och lätthanterliga och utelämnade inget som kunde innebära en säkerhetsrisk. Var det något man

undrade över kunde man på en minut få en tekniker/mekaniker till flygplanet för att reda ut eventuella frågetecken.

Upplevde du att utbildningen på Paris Air var välplanerad och prisvärd?

Paris Air var noga med att tillgodose mina önskemål och jag kunde till stor del själv styra upplägget och utbildningstakten. Jag upplevde också att personalen var mycket hjälpsam och jag kände mig väl omhändertagen från det att jag skulle söka amerikanskt studentvisum hemma i Sverige till dess att jag avslutade min utbildning hos Paris Air. Jag tyckte att det var väldigt bra att man blev tilldelad en lärare som följde med hela utbildningen och som man flög alla pass med. På så sätt kan de lätt avgöra vad man redan kan och vad man behöver öva lite mer på.

Vad tyckte du om att bo och utbilda dig i Vero Beach, Florida?

Jag trivdes mycket bra i Vero Beach. Jag hade varit där några gånger tidigare på semester så jag visste vad som väntade när jag kom dit. Det stabila vädret och närheten till havet med fantastiska stränder är stora plus. Det finns gott om platser för idrottsutövning som t.ex. simning, löpning, tennis och volleyboll. Finns även bra shopping. Vill man se sig omkring i Florida tar det bara 1-2 timmar att ta sig med bil från Vero Beach till Miami, Fort Lauderdale, Orlando eller Tampa. Jag fixade boende själv i Vero Beach så de elevbostäder som Paris Air erbjuder kan jag tyvärr inte uttala mig om.

Finns det något i övrigt som du vill tillägga?

Värt att tillägga är att man nog får räkna med att skaffa sig en bil för att kunna ta sig runt smidigt. Lokaltrafik är i stort sätt obefintlig.

"Jag kan med gott samvete rekommendera Paris Air."

Emma, 24

Linköping

Multi Engine CPL

Hur upplevde du kvaliteten på utbildningen hos Paris Air?

Jag upplevde att kvaliteten på utbildningen var väldigt hög på Paris Air. Jag var nöjd med instruktörerna, hur det var utformat och kände att det uppfyllde mina förväntningar.

Hur upplevde du kvaliteten på utrustning (inkl flygplan) och lokaler ?

Både flygplan och lokaler var mycket välskötta. Det fanns alltid tekniker tillgängliga. Otroligt rent och snyggt överallt. Flygplanen håller mycket hög standard och är alltid välputsade.

Jag upplevde att det fungerade bra. Rutinerna var tydliga men samtidigt enkla. Det som är bra med att flyga i USA tycker jag är att man lägger mycket vikt på säkerhet och det som är praktiskt viktigt.

Upplevde du att utbildningen på Paris Air var välplanerad och prisvärd?

Utbildningen var mycket prisvärd. Framförallt var det mycket värt att instruktörerna är flexibla och man kan lägga upp utbildningen lite som man vill. I vilken takt man vill göra saker. Man fick känslan av att Paris Air försökte snarare

hjälpa oss att få utbildningen så billig och givande som möjligt istället för att tjäna så mycket pengar själva som möjligt.

Vad tyckte du om att bo och utbilda dig i Vero Beach, Florida?

Jag storm trivdes i Vero Beach. Jag var där tillsammans med två kompisar och vi hyrde ett hus tillsammans. Florida har ett underbart klimat och en härlig atmosfär med mycket sevärdheter utöver flygningen.

Malin, 23

Uppsala

Multi Engine Rating

Hur upplevde du pilotutbildningen hos Paris Air?

Jag hade en otroligt bra instruktör och är väldigt nöjd med allting på skolan. Svårt att inte njuta av vädret här också :)